Offentliga Rummet logotyp
Publicerad: 28 februari 2018

Seminariepass 2

Torsdag 24 maj 11.55 - 12.40

 • A2. Regeringens satsningar 2018 och OECD-rapport om datadriven offentlig sektor i Sverige

  Civilminister Ardalan Shekarabi ansvarar för övergripande frågor om digitalisering av offentlig förvaltning. Vi berättar om regeringens satsning på området och den tydliga ambitionen att öka takten i moderniseringen av offentliga verksamheter. OECD genomförde under hösten en översyn av den datadrivna förvaltningen i Sverige. Här presenteras OECD:s rapport och dess rekommendationer om hur vi kan fortsätta bygga ett smartare Sverige.

  Medverkande: Anders X Nyström, tf enhetschef Enheten för digital förvaltning, Finansdepartementet

 • B2. Guldlänken 2018 - lär känna finalisterna inför röstning

  Träffa årets tre finalister i Guldlänken. Under dagen är du med och röstar fram den av de tre som som ska vinna utmärkelsen för den mest innovativa förvaltningsutvecklingen inom det offentliga Sverige. Fokus i årets Guldlänken är på lösningar med påvisad effekt som upplevs av medborgare, invånare eller medarbetare och som har potential att skalas upp och spridas. Ta chansen att få veta mer om vad de gjort för att hamna i final, och passa på att rösta på din favorit som kan skapa ringar på vattnet i hela det offentliga Sverige.

  Medverkande: Pristagare Guldlänken

 • C2. Blockchain – en disruptiv teknik för det offentliga

  Hur kan det offentliga navigera genom den senaste utvecklingen inom blockkedjan och experimentera med nya lösningar för komplexa samhällsutmaningar? Vi utmanar dig till nytänkande om hur problem kan lösas med hjälp av blockkedjan och inspirerar genom konkreta projektexempel. Visste du att blockkedjan redan idag kan användas för att skapa och hantera digitala originaldokument?

  Medverkande: Karl Sandell, Försäkringskassan; Göran Almgren, Enigio Time

 • D2. Ny lag om webbtillgänglighet
  – hur förbereder vi oss?

  Den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (baserad på EU:s webbdirektiv) börjar gälla den 23 september 2018. Pär Lännerö, projektledare på webbriktlinjer.se, berättar vad de nya lagkraven innebär och ger konkreta tips på hur vi bäst anpassar offentliga webbplatser för ökad tillgänglighet.

  Medverkande: Pär Lännerö, projektledare på webbriktlinjer.se

 • E2. Innovationsbarometern: Hur kan man mäta innovation i Offentlig sektor?

  SKL kartlägger i år innovation i offentlig sektor för första gången i Sverige genom Innovationsbarometern, bl a i samarbete med Göteborgs Stad. Lyssna till exempel och lärdomar från liknande kartläggningar i våra grannländer Danmark och Norge. Vad främjar innovation i våra verksamheter och vilka nyckeltal är viktiga att följa? Kanske blir det även en smygtitt på den mätning som finns ute hos myndigheter och offentliga arbetsställen just nu

  Medverkande: Susanna Shaibu, SKL; Peter Berggren, Göteborgs Stad; Une Tangen, Kommunsektorens organisasjon i Norge

 • F2. Automatisera mera!

  Kommuner, landsting och regioner står inför stora utmaningar. Behovet av att hitta smartare sätt att lösa uppgifterna på är stort. Det är hög tid att automatisera det som kan utföras lika bra eller bättre med digital teknik. Studier pekar på att uppemot 50 % av de arbetsuppgifter människor har idag skulle kunna automatiseras de närmaste decennierna.

  Medverkande: Malin Annergård Analytiker SKL Trelleborg, Kungsbacka, företag, RPA  

 • G2. Hur kan de globala hållbarhetsmålen driva innovation i offentlig verksamhet? (del 2)

  De globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 innebär stora krav på samhällsomställning. Har du idéer som kan bidra till att till exempel stoppa klimatkrisen, förbättra människors hälsa, minska ojämlikheten, bygga effektiva institutioner eller något annat av de Globala målen? Kom och utveckla dessa idéer tillsammans med oss och andra på Offentliga rummet.

  Medverkande: Andreas Netz, Vinnova

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:


User information

Tack för att du hjälper oss!