Offentliga Rummet logotyp
Publicerad: 28 februari 2018

Seminariepass 2

Torsdag 24 maj 11.55 - 12.40

 • A2. Regeringens satsning Digitalt först – prioriterade insatser 2018 

  Civilminister Ardalan Shekarabi ansvarar för övergripande frågor om digitalisering av offentlig förvaltning. Vi berättar om regeringens satsning på området och den tydliga ambitionen att öka takten i moderniseringen av offentliga verksamheter. I regeringens budget för 2018 prioriteras särskilt den nya Myndigheten för digital förvaltning, nationell digital infrastruktur, öppna data och datadriven innovation, här får du veta mer om hur man ligger till i arbetet.

  Medverkande: Anders X Nyström, tf enhetschef Enheten för digital förvaltning, Finansdepartementet

 • B2. Guldlänken 2018 - lär känna finalisterna inför röstning

  Träffa årets tre finalister i Guldlänken. Under dagen är du med och röstar fram den av de tre som som ska vinna utmärkelsen för den mest innovativa förvaltningsutvecklingen inom det offentliga Sverige. Fokus i årets Guldlänken är på lösningar med påvisad effekt som upplevs av medborgare, invånare eller medarbetare och som har potential att skalas upp och spridas. Ta chansen att få veta mer om vad de gjort för att hamna i final, och passa på att rösta på din favorit som kan skapa ringar på vattnet i hela det offentliga Sverige.

  Medverkande: Pristagare Guldlänken

 • C2. Blockchain – en disruptiv teknik för det offentliga

  Hur kan det offentliga navigera genom den senaste utvecklingen inom blockkedjan och experimentera med nya lösningar för komplexa samhällsutmaningar? Vi utmanar dig till nytänkande om hur problem kan lösas med hjälp av blockkedjan och inspirerar genom konkreta projektexempel. Visste du att blockkedjan redan idag kan användas för att skapa och hantera digitala originaldokument?

  Medverkande: Karl Sandell, Försäkringskassan; Göran Almgren, Enigio Time

 • D2. Ny lag om webbtillgänglighet
  – hur förbereder vi oss?

  Den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (baserad på EU:s webbdirektiv) börjar gälla den 23 september 2018. Pär Lännerö, projektledare på webbriktlinjer.se, berättar vad de nya lagkraven innebär och ger konkreta tips på hur vi bäst anpassar offentliga webbplatser för ökad tillgänglighet.

  Medverkande: Pär Lännerö, projektledare på webbriktlinjer.se och Åsa Holmberg, digital tillgänglighetsstrateg på Försäkringskassan

 • E2. Innovationsbarometern: Hur kan man mäta innovation i offentlig sektor?

  SKL och Vinnova kartlägger i år innovation i offentlig sektor för första gången i Sverige genom Innovationsbarometern, bl a i samarbete med Göteborgs Stad. Lyssna till exempel och lärdomar från liknande kartläggningar i våra grannländer Danmark och Norge.

  Medverkande: Susanna Shaibu, SKL; Peter Berggren, Göteborgs Stad; Une Tangen, Kommunsektorens organisasjon i Norge

 • F2. Vad är automatisering och hur når jag önskad effekt?

  Uppemot 50 procent av det arbete som människor utför idag skulle enligt forskningen kunna automatiseras de närmaste decennierna. Hur arbetar man i praktiken för att automatisera arbetsuppgifter?

  Medverkande: Malin Annergård Analytiker SKL 

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:


User information

Tack för att du hjälper oss!