Offentliga Rummet logotyp
Publicerad: 29 november 2016

Guldlänksvinnare 2016

Vinnare av Guldlänken 2016 är Mikael Wiklund, Ådalsskolan i Kramfors, för Modersmål på entreprenad.

Mikael Wiklund, Ådalsskolan i Kramfors

Mikael Wiklund

Mikael Wiklund valde, att stå på elevernas sida och erbjuda dem den undervisning de har rätt till genom att köpa in den digitalt. Det pressade också på lagändringar som förändrar förutsättningarna i hela landet. Juryn ser detta som ett mycket konkret exempel på mod i offentlig verksamhetsutveckling. Det är också ett exempel som snabbt får effekter i hela landet och som kan innebära förnyelse av andra områden inom utbildningsvärlden.

Juryns motivering

”Digitaliseringen skapar nya möjligheter som samtidigt utmanar gamla normer och regelverk. För att modigt tagit täten inom en av de viktigaste samhällssektorerna, banat väg för alla andra och därmed tagit ansvar för att möta elevernas behov utses Mikael Wiklund, Ådalsskolan i Kramfors, till vinnare av Guldlänken 2016!”

Annika Brännström

Hederspris

I år delade Guldlänken också ut ett särskilt hederspris till Annika Bränström, GD för Bolagsverket och tidigare ordförande för E-delegationen. Under Annika Bränströms ledning har Bolagsverket visat upp ett långsiktigt och innovativt utvecklingsarbete av stort värde för landets företag. I sin roll som ordförande för E-delegationen har hon visat både mod och skicklighet när det gäller att skapa samverkan mellan de statliga verken och med kommuner och landsting. Det är av stort värde i arbetet med digitaliseringen av det offentliga Sverige.

Fakta

Guldlänken delades ut av statsrådet Ardalan Shekarabi, biträdd av Martin Andreasson från SKL och Ann-Mari Fineman från Vinnova, på konferensen Offentliga Rummet i Malmö under torsdagen. Arrangörer av Guldlänken 2016 är Sveriges Kommuner och Landsting, Vinnova, staten genom den så kallade Fyrklövern samt konferensen Offentliga Rummet. Guldlänken har funnits sedan 1999 och premierar och stimulerar den mest innovativa förvaltningsutvecklingen inom det offentliga Sverige.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:


User information

Tack för att du hjälper oss!